Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، جنگ تحمیلی روز‌های آخرش را می‌گذراند و دشمن تمام تلاش خود را به کار گرفته بود که خلیج فارس را برای کشورمان ناامن کند.

۱۶ مهر ۱۳۶۶، وقتی که قایق‌های نیروی دریایی سپاه به فرماندهی نادر مهدوی برای گشت زنی در ۱۸ مایلی جزیره فارسی در خلیج فارس بودند، حدود ساعت ۲۲ صدایی به گوش رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدایی که نشان می‌داد بالگرد امریکایی خود را به نزدیکی آن‌ها رسانده است.

آخرین تماس نیرو‌های ایرانی با نیرو‌های جزیره فارسی حدود ساعت ۲۱:۴۵ بود و بعد از آن خط ارتباطی قطع می‌شود.

بالگرد‌ها بلافاصله شروع به تیراندازی کردند. نیرو‌های ایرانی هم به مقابله با آنان پرداختند، یکی از نیرو‌های ایرانی با یک موشک استینگر بالگرد آمریکایی را هدف قرار داد و بالگرد در آسمان منفجر شد.

پس از آن پنج فروند بالگرد دیگر به سمت قایق‌ها شلیک کردند، و مهدوی و همرزمانش به دریا پرتاب شدند.

تا اینکه نیرو‌های جزیره فارسی حدود ساعت ۲۲ انفجار شدیدی را در آن سمت می‌بینند و پس از آن شاهد درگیری متقابل تیربار بودند.

در نبرد نابرابر ۱۶ مهر ۱۳۶۶، هفت نفر از دریادلان نیروی دریایی سپاه یعنی نادر مهدوی، بیژن گُرد، غلامحسین توسلی، نصرالله شفیعی، مجید مبارکی، خداداد آبسالان و مهدی محمدیا به فیض شهادت نائل آمدند.

نادر مهدوی باید چهره بین المللی شود

رهبر معظم انقلاب سال ۹۸ دردیدار اعضای ستاد کنگره سرداران و شهدای استان بوشهر درباره شهید مهدوی این گونه بیان کردند:«همین شهید نادر مهدوی که [شما]آقایان چند بار اسمش را اینجا آوردید، کسی از دوستان ما که وارد در این موضوعات است می‌گفت اگر ایشان متعلّق به کمونیست‌ها بود، یک چگوارا از او درست می‌کردند؛ یعنی [یک]چهر‌ه‌ بین‌المللی مبارز. این جوان کم‌سال یک چهره‌ی این جوری دارد: حضورش در منطقه‌ِی خلیج فارس، آن درگیری‌اش با آمریکایی‌ها، بعد هم دستگیری و شکنجه و شهادتش؛ یعنی یک شخصیّت‌های این‌جوری‌ای در بوشهر هستند».

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کردند: «آیا شایسته‌ این نیست که الان در کشور تا شما می‌گویید رئیسعلی دلواری، همه‌ آن کسانی که در هر منطقه‌ای از کشور هستند بدانند که این آدم کیست و بشناسند؟ این‌ جور چیزی نیست؛ مثلاً اسم فلان بازیکن فوتبالِ فلان کشور را همه‌ بچّه‌ها می‌دانند، اسم رئیسعلی دلواری را نمیدانند، اسم نادر مهدوی اصلاً به گوششان نرسیده، خبر ندارند؛ کاری باید کرد تا این نامها زنده بمانند؛ اینها الگو هستند».

مهدوی به ملت ایران آبرو داد

فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه نیز با اشاره به رشادت‌ها و مجاهدت‌های شهید مهدوی و یارانش به نکته‌ا‌ی از کلام رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: حضرت آقا فرمودند شهید مهدوی و کسانی که همراه او بودند این کار‌های بزرگ انجام دادند و به ملت ایران آبرو دادند.

نادر، شاگرد مکتب امام حسین(ع) بود

 جانشین پیشین فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه، بوشهر، را خطه دلیرمردان نامید و گفت: دلاور مردان این دیار برای همه ملت ایران آشنا است. از رئیسعلی و یارانش که مقابل استعمار انگلیس ایستادند تا شهدایی مانند نادر مهدوی و همسنگرانش که در برابر استکبار جهانی ایستادگی کردند.

سردار محمد حسین بارگاهی بیان کرد: در عملیات‌های مقابله به مثل که شهید مهدوی و یارانش انجام می‌دادند سیلی محکمی به استکبار و خود رژیم بعث عراق خورد.

او تاکید کرد: در تاریخ شانزدهم مهر ماه سال ۱۳۶۶ شهید نادر مهدوی و همرزمانش در کنار جزیره فارسی با شناور‌های امریکایی و بالگرد امریکایی درگیر شدند و  حماسه‌ای تاریخی آفریدند. در آن روز بالگرد امریکایی را به قعر خلیج فارس فرستادند و شکست مفتضحانه برای امریکا و کشور‌های عربی ایجاد کردند.

سردار بارگاهی گفت: شهید مهدوی و یارانش درس ایثارگری و شهادت را در مکتب حضرت اباعبدالله(ع) آموخته بودند و نمره ۲۰ گرفتند و نشانه نمره بیستشان همان شهادت این عزیزان است.

آقای برازجانی از همرزمان شهید مهدوی گفت: شهید مهدوی و شهید گُرد در دریا کاری کرده بودند که امریکایی‌ها از دستشان عاصی شدند بودند.

او ادامه داد: ماجرایی که شانزدهم مهر اتفاق افتاد عملیات نبود، بچه های ما در حال گشت زنی بودند که متوجه حضور بی سروصدای بالگردهای امریکایی شدند و اگر قرار بود عملیاتی در کار باشد به هیچ وجه امریکایی‌ها نمی‌توانستند به قایق‌های ما نزدیک شوند رزمندگان اسلام را به شهادت برسانند.  با این وجود با اینکه سلاح خاصی نداشتند توانستند بالگرد امریکایی را نابود کنند.

آقای برازجانی تاکید کرد: چون شهید مهدوی در عملیات‌های قبل ضربه‌های مهلکی به آمریکایی‌ها وارد کرده بود در تجسس بودند که بدانند که این سرباز رشید امام کیست؟ به همین علت بود که وقتی چند تن از رزمندگان و خود شهید مهدوی را به سمت ناو خود بردند اولین سوالی که می‌پرسیدند مهدوی کیست؟

روزی به نام نیروی دریایی سپاه

به مناسبت شهادت شهید مهدوی و دیگر همرزمانش که در نیروی دریایی سپاه فعال بودند، ۱۶ مهر روز نیروی دریایی سپاه نام گذاری شده است.

همچنین از سال۱۳۸۶ امنیت خلیج فارس به فرمان رهبر معظم انقلاب و فرماندهی معظم کل قوا به نیروی دریایی سپاه واگذار شده است.

نیرویی که با تمام توان امنیت این آبراهه مهم را بر عهده دارد و اجازه نمی‌دهد کسی فکر تعرض به مرزهای جمهوری اسلامی ایران را در سر بپروراند.

سردار رمضان زیراهی فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه تاکید می‌کند: نیروی دریایی سپاه، با تکیه بر نیروی انسانی و تجهیزاتی خود اعلام می‌کند که اگر دشمن ما دست به خطایی بزند و اشتباه محاسباتی داشته باشد به شدت با آن برخورد شود.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حماسه خلیج فارس شهید نادر مهدوی نیروی دریایی سپاه نیروی دریایی سپاه بالگرد امریکایی شهید مهدوی جزیره فارسی نادر مهدوی خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۶۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی

ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی خود است؛ طرحی بلندپروازانه که هدف آن برآورده‌کردن نیازهای این کشور در حوزه نیروی دریایی است.

به گزارش ایسنا، خبرها حاکی از آن است که ناو هواپیمابر ترکیه قرار است از فناوری «استوبار» (STOBAR) استفاده کند.

در این فناوری هواپیماها بدون کمک منجنیق‌های روی عرشه و تنها با نیروی حاصل از موتور خود به پرواز درمی‌آیند.

در همین راستا، عرشه این ناوها را مانند سکوهای پرش اسکی، شیب‌دار می‌سازند.

بااین‌حال، ازآنجاکه بیشتر هواپیماهای استفاده‌شده روی این ناوها از قابلیت فرود عمودی بهره‌مند نیستند، کابل‌های فرود همچنان در هنگام فرود به هواپیماها کمک می‌کنند.

به گزارش «کلش ریپورت»، طول این کشتی ۲۸۵ متر، عرض آن ۷۲ متر و وزن آن ۶۰ هزار تُن خواهد بود. همچنین بر اساس گزارش‌ها، حداکثر سرعت این ناو هواپیمابر ترکیه به ۲۵ متر خواهد رسید.

بر اساس طرح اولیه آنکارا، این نا هواپیمابر ظرفیت حمل ۵۰ جنگنده را خواهد داشت که ۲۰ فروند از آن‌ها روی عرشه و ۳۰ فروند در آشیانه ناو نگهداری خواهند شد.

این ناو می‌تواند برای پرواز پرنده‌های مختلفی مورداستفاده قرار گیرد، از جمله جنگنده‌های «آنکا ۳»، هواگرد نظامی سبک «هورجت»، پهپاد «بیرقدار کیزیلما» و پهپاد «بیرقدار تی‌بی ۳».

طراحی و ساخت این ناو بر عهده دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه است؛ نهادی که گرچه تا امروز چندین ناوچه و ناوشکن تولید کرده، اما تجربه‌ای در حوزه ناو هواپیمابر ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی
  • طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر
  • حماسه باشکوهی که شهید شیرودی رقم زد/در حد امکان وامدار تاریخ بودم
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • پیام تسلیت مجمع روحانیون مبارز به مناسبت درگذشت همسر آیت الله شهید سید مصطفی خمینی
  • یادی از شهید دفاع و حماسه مجتبی آگلی
  • مراسم سومین سالگرد شهادت سردار حجازی برگزار شد
  • فرماندهی که در تمامی مسئولیت‌ها موفق بود
  • نیروی دریایی ارتش به داد سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان رسید + فیلم
  • خواهر لاتین‌تبار اصفهان؛ شهر میادین و دروازه دنیای جدید